Biografie

 

René Schuurmans mag zich rekenen tot één van de best geboekte artiesten van Nederland. Zijn live optredens en repertoire zijn steevast een absolute garantie voor feest!!! Het plezier straalt er vanaf en keer op keer weet hij het publiek mee te slepen in zijn energieke en sfeervolle optreden. Zijn enthousiasme en opzwepende repertoire maken hem tot een graag geziene gast op TROS/AVRO Muziekfeesten, Pleinfeesten, in Feesttenten, Bedrijfsfeesten en Mega Festijnen, oftewel op ieder knalfeest in Nederland, en altijd gaan tot de achterste rijen de handen in de lucht.

In april  van dit jaar verscheen zijn prachtige nieuwe album “GOUD”.

“GOUD” voor Schuurmans en zijn fans,  dit album laat zien wie en wat Rene Schuurmans is. Verrassend en talentvol en dat kunnen we ook zeggen van zijn inmiddels opgebouwde, brede repertoire. “Ik zie mijn optredens  en uitgebrachte nummers als  een grote muzikale fruitmand”,  aldus Rene: “gezond voor lichaam en geest”.

Zijn laatste single: “Proost nog een keertje met mij” werd door alle radiozenders goed ondersteund door de single bij elk station een week lang in de schijnwerpers te plaatsen. Aangezien het nummer al 12 weken in de lijsten staat kunnen we spreken van weer een extra hit voor Rene Schuurmans. Zijn Live Concert in Natuurtheater De Kersouwe met alleen eigen repertoire wat een ongekend succes.  Een verdienste na jaren van hard werken om trots op te zijn.

Als je niet minder dan 30 Nederlandstalige singles de hitparade in hebt gezongen, dan mag je zeggen dat je populair bent. En dat is René Schuurmans.

Hits als, "Bij ons in Brabant", "Laat de zon in je hart’, "Hela, Ho", "Als ik haar zie", "Ik ben nou eenmaal zo" en "Mooie meisjes" en "He, doe niet zo Sexy" en "Proost nog een keertje met mij", heeft hij op zijn naam staan. Een repertoire dat ervoor zorgt dat elk optreden van René Schuurmans een onvergetelijke happening wordt.

Rene Schuurmans is uitgeroepen tot ambassadeur van het Festival van het Levenslied van Tilburg, een titel die Rene met veel plezier draagt. Tijdens de 25e editie van het Tilburgse mega-evenement kreeg de blonde artiest deze felbegeerde onderscheiding.

Ook is de zanger uit Sint-Michielsgestel officieel benoemd tot Nachtcommissaris van Noord Brabant. Een eretitel die door de Commissaris van de Koning en Omroep Brabant in het leven geroepen is. Frans Bauer gaf met liefde en plezier het stokje door aan René. Rene Schuurmans heeft daarmee het mandaat om horecagelegenheden, sportkantines, werkplekken of andere plekken "keileuk te verklaren". In samenwerking met Omroep Brabant zijn de eerste exclusieve keurmerken inmiddels uitgereikt.

Bekijk zijn discografie: