Biografie

 

Boek je een optreden van René Schuurmans dan weet je zeker dat met handen in de lucht, de voetjes van de vloer gaan. Zijn optredens bruisen van de energie. René Schuurmans is niet voor niets één van de meest geboekte artiesten van ons land.

Met zijn single Laat de zon in je hart waarvoor hij in 2019 een gouden plaat ontving heeft René Schuurmans zijn wortels diep in de grond van het Nederlandse lied weten te vestigen. Als je niet minder dan 30 Nederlandstalige singles de hitparade in hebt gezongen, dan mag je zeggen dat je populair bent!

René heeft in de loop van zijn succesvolle carrière een enorm repertoire opgebouwd met eigen singles die door heel het land luidkeels meegezongen worden. Deze ‘blonde god uit het zuiden’ zoals hij snel na de start van zijn zangcarrière genoemd werd is inmiddels een gevestigde rot in het vak en mag zich rekenen tot een van de best geboekte artiesten van Nederland. Zijn live optredens en repertoire zijn een absolute garantie voor feest! Het plezier straalt er vanaf en keer op keer weet hij het publiek mee te slepen in zijn energieke en sfeervolle optreden. Zijn enthousiasme en opzwepende repertoire maken hem tot een graag geziene gast op ieder knalfeest in Nederland. Op TROS/AVRO Muziekfeesten, Pleinfeesten, in Feesttenten, Bedrijfsfeesten en Mega Festijnen, altijd gaan tot de achterste rijen de handen in de lucht.

Tijdens de 25e editie van het Festival van het Levenslied van Tilburg is René Schuurmans uitgeroepen tot ambassadeur, een titel die René met veel plezier draagt. Ook is de zanger uit Sint-Michielsgestel officieel benoemd tot Nacht Commissaris van Noord Brabant. Een eretitel die door de Commissaris van de Koning en Omroep Brabant in het leven geroepen is. Frans Bauer gaf met liefde en plezier het stokje door aan René waarmee hij het mandaat heeft om horecagelegenheden, sportkantines, werkplekken of andere plekken “keileuk te verklaren”. In samenwerking met Omroep Brabant zijn de eerste exclusieve keurmerken inmiddels uitgereikt.

Met succesnummers als Bij ons in Brabant, Laat de zon in je hart, Hela Ho, Als ik haar zie, Ik ben nou eenmaal zo, Mooie meisjes en Proost nog een keertje met mij heeft hij inmiddels meer dan 30 hits op zijn naam staan. Een repertoire dat ervoor zorgt dat elk optreden van René Schuurmans een onvergetelijke happening is.

Bekijk zijn discografie: