Verslag Arctic Challenge 16-01-2013

Dachten we gisteren redelijk op tijd ons hotel te bereiken kregen we onderweg toch nog te maken met een klein probleempje. Blijkbaar wordt je van knettergekke uitdagingen ook een beetje koekoek in je hoofd en ga je licht hallucineren. We kregen zomaar, ineens, het  ludieke idee om ’s-nacht  01.00 uur een leuke foto te schieten van de omgeving??? Zonder na te denken parkeren we de auto in de berm en daar blijft die dus ook voorlopig staan. We voelen ons diep de sneeuw inzakken en de auto zit muur,  maar dan ook muur vast.  Geen paniek, bij de les blijven, ergens achterin hebben we een schepje met de nadruk op “je”. Hadden we toch maar, inderdaad,  de als tip opgegeven sneeuwschep meegenomen. Dit gaat hem zeer zeker niet worden.  

Gelukkig zien we na enige tijd in de verte een auto aankomen en het is ook nog eens de auto van een team dat bij de Challenge hoort. De allerlaatste, we hebben geluk. Met een sleepkabel wordt de auto door onze reddende engels  de weg opgetrokken en kunnen we opgelucht door naar het hotel. Inmiddels is het 02.30 uur als we aankomen, stikken we van de honger en hebben een tong van leer. Wat blijkt: Bar gesloten. Gelukkig hebben Toppers on Tour op ons gewacht en in de kamer van Froger is nog genoeg te knabbelen.  Het niveau daalt en de stemming stijgt. Heerlijk mannen onder elkaar.  

De volgende ochtend slapen we uit maar missen daardoor wel het ontbijt. Dan maar meteen a la carte. Een goede ondergrond, voor het sneeuwscooteren dat vanmiddag op het programma staat, is nooit weg. Warm aangekleed gaan we op pad en het wordt een prachtige tocht waar we nog vaak aan terug zullen denken. Er stroomt zo’n lekker gevoel van vrijheid door je hele lijf dat alle pijntjes en klachten van de afgelopen dagen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Whoehoe, feels like King of the World. Hier zouden we eigenlijk een paar dagen langer moeten blijven. Als verrassing wacht ons nog  een bezoek aan Het Igloo Hotel. Dit is te waanzinnig, alles is van ijs, je kunt het zo gek niet bedenken. Naar mijn mening de ideale vakantieplek, je komt echt je bed niet meer uit als je eenmaal lekker warm onder de dierenvellen ligt. 


« Naar overzicht