René Schuurmans is Frans Bauer dankbaar

René Schuurmans is Frans Bauer dankbaar dat hij mee mag touren (bron: Omroep Brabant)
 
EINDHOVEN - René Schuurmans heeft het er maar druk mee. Z’n nieuwe single ‘Ik Ben Nou Eenmaal Zo’ is uit. Hij schreef een nummer-1 hit voor Gordon. De titelsong van de Nederlandse speelfilm ‘Sinterklaas en de Pepernotenchaos’ is van zijn hand. Bovendien tourt hij samen met Frans Bauer langs de Nederlandse theaters. René vertelde er vrijdag over bij Omroep Brabant.
 
Eerst was de slogan ‘Ik ben nou eenmaal zo’ er en later volgde het lied. “Meestal komt het tegelijk. Maar nu was er inderdaad eerst de slogan. Iedereen roept weleens ‘Ik ben nou eenmaal zo’. Bovendien ben ik bijna vijftig, dus ik denk niet dat ik nog verander.”
 
Gouden plaat
Naast zijn eigen zangcarrière schrijft hij sinds kort ook nummers voor anderen. Zo schreef René bijvoorbeeld de nummer-1 hit ‘Kom Eens Dichterbij’ van Gordon. “Ik heb voorheen nooit voor anderen liedjes geschreven. Toen we halverwege dit nummer waren dachten we al dat het iets kon zijn. Hij is vorige week goud geworden. Dus ik verwacht nog een gouden plaat.”
 
Samen met Frans tourt René momenteel ook langs de Nederlandse theaters. Hij is daar de zanger uit Fijnaart dankbaar voor. “Artiesten helpen elkaar niet snel. Iedereen doet zijn eigen ding. Maar ik ken Frans al heel lang. Hij heeft een prachtige theatertour."
 
Theatertour Frans Bauer
Tijdens de show komt er in ieder geval één klassieker van René voorbij: “Laat De Zon In Je Hart’ vindt Frans een fantastisch nummer. Hij is daar een beetje jaloers op. Hij begint en dan zing ik vanaf halverwege mee. Daarna zing ik ook m’n single. Ik heb er goede verwachtingen van. Bij het tweede refrein gaan de handen al de lucht in. Mijn platen moeten het toch doen in de kroegen, in de horeca.”
 
 

« Naar overzicht