Dorpen Derby 2015

De 9 finalisten van de Brabantse Dorpen Derby 2015 maken zich op voor de eindstrijd. Vorig jaar won Vierlingsbeek de Brabantse Dorpen Derby. Welk dorp gaat er dit jaar met de hoofdprijs van € 25.000 naar huis?
Wie heeft het beste idee om met behulp van cultuur de leefbaarheid in het dorp te verbeteren? 9 dorpen staan op 12 december op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde in de grote finale en maken kans op de hoofdprijs van € 25.000. Kijk zaterdag 12 december naar de live-uitzending vanaf 20.00 uur naar Omroep Brabant, want dan weten we wie de winnaar wordt. 

 

De Derby is een wedstrijd die de provincie Noord-Brabant dit jaar voor de 4e keer organiseert. Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur: "Met de Brabantse Dorpen Derby moedigen we mensen aan die zich inzetten voor de eigen leefomgeving. Dit jaar zien we hoe cultuur hierbij de verbindende kracht kan zijn. Ik ben verrast door de inzet, het enthousiasme en de creativiteit die los komt bij de Dorpen Derby. De negen finalisten hebben de afgelopen weken extra hun best gedaan, en daarmee de leefbaarheid in hun dorpen een enorme dienst bewezen." Rene Schuurmans zal wederom een spetterend optreden verzorgen en afsluiten met het toepasselijke lied: " Bij ons in Brabant". 


« Naar overzicht