De nacht commissaris Brabant

Tijdens de jaarlijkse "Brabantse Nachten Zijn Lang Marathon"is René Schuurmans benoemd tot nieuwe Nachtcommissaris van de provincie Noord-Brabant. René Schuurmans die de titel overneemt van zijn collega Frans Bauer reageerde verrast op de benoeming. "Ik ben vereerd", gaf hij aan.

Frans Bauer verraste zijn opvolger hoogstpersoonlijk met de benoeming nadat René Schuurmans net de aftrap had gedaan voor de jaarlijkse marathonuitzending van het Omroep Brabant-programma Brabantse Nachten Zijn Lang.  

Als Nachtcommissaris van Brabant krijgt René Schuurmans het exclusieve recht om een keurmerk uit te delen aan de beste en gezelligste plekken in Brabant waar het licht nog brandt, zoals gezellige cafés en andere horecagelegenheden. Deze plekken zullen herkenbaar zijn door een speciale sticker. De zanger uit Sint-Michielsgestel zei vrijdagavond na te gaan denken over welke locatie hij het eerst zal voorzien van de felbegeerde sticker.  

'Goedlachs en toegankelijk'
Ter ere van zijn benoeming kreeg René Schuurmans uit handen van zijn voorganger een oorkonde en een medaille. Versierselen die Frans Bauer vorig jaar als eerste Nachtcommissaris van Brabant kreeg uit handen van Commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Toen er werd nagedacht over een nieuwe Nachtcommissaris kwamen Frans Bauer en de radiomakers van de Brabantse Nachten Zijn Lang Marathon meteen uit bij René Schuurmans. De zanger uit Sint-Michielsgestel is namelijk altijd ‘goedlachs, toegankelijk en op en top Brabander’, laten zij weten.

Brabantse Nachten Zijn Lang Marathon
Brabantse Nachten Zijn lang is het wekelijkse nachtprogramma van Omroep Brabant radio. Eén keer per jaar is het programma extra lang in de vorm van de Brabantse Nachten Zijn Lang Marathon. 


« Naar overzicht